SeBvL.Ro

Octombrie 21 2019 16:42:27
Navigare
Cele mai noi articole
» Self-employed sau Co...
» Este usor sa obtii c...
» Modificarea Tax Codu...
» Licența TV in UK
» Declarația Fiscală...
Cod QR

Ierarhie articole
Index articole » Romania in uk » Alocația de creștere a copilului (Child Benefit)
Alocația de creștere a copilului (Child Benefit)

Majoritatea familiilor din Marea Britanie au acces la Alocația de Creștere a Copilului (Child Benefit), a cărei valoare nu depinde de nivelul veniturilor și economiilor personale și nu este impozabilă. Eurofirma LTD vă ajută în formularea și transmiterea cererii pentru acest ajutor financiar.


Alocația pentru copil este plătită părinților sau părinților adoptivi, până în momentul în care copilul atinge vârsta de 16 ani sau 20 de ani dacă copilul își continua studiile cu frecvența la zi (full-time). Din data de 6 aprilie 2015 mărimea îndemnizației săptămânale pentru primul copil este de £ 20.70 și £13.70 pentru ceilalți copii. Alocația pentru fiecare copil din tutelă este de £16.55 pe săptămână.


Atunci când copilul atinge vârsta de 16 ani, alocația mai este disponibilă în cazul în care persoanele în grija căror se află copilul muncesc și locuiesc în Marea Britanie iar copilul: • Își face studiile cu frecvența la zi (full-time);

 • Este înmatriculat într-o instituție de învățământ acreditată.


Pentru a vă putea ajuta în obținerea alocației pentru creșterea copilului, trebuie să prezentați actele necesare care să confirme dreptul Dvs la aceste plăți. Dacă sunteți angajat (employed), trebuie să prezentați acte confirmative a statutului de angajat. Dacă activați ca persoană fizică autorizată (self-employed), trebuie să fiți înregistrat la Inspectoratul Fiscal (HMRC).


Documente necesare: • Pașaportul Dvs;

 • Certificatul de naștere a copilului;

 • Numărul Asigurării Sociale de Stat (National Insurance Number);

 • Datele bancare;

 • Dovezi de plată a salariilor (Payslips, forma P60, forma P45) sau  

 • Scrisori de la Inspectoratul Fiscal (Inland Revenue), care confirmă statutul Dvs de persoană fizică autorizată (self-employed);

 • Dacă copilul Dvs are peste 16 ani, va trebui să prezentați detalii legate de instituția de învățământ pe care o frecventează.


Cine poate beneficia de Alocația pentru copil?


Au dreptul la acest tip de ajutor social persoanele care locuiesc în Marea Britanie. Cetățenii Uniunii Europene și ai Elveției, la fel pot beneficia de această alocație, doar că conform legislației Uniunii Europene, ei trebuie sa aibă dreptul de ședere în Marea Britanie.


Cetățenii Uniunii Europene, în primele 3 luni de la sosirea în Marea Britanie, nu sunt considerați rezidenți ai acestei țări. Pentru a obține acest statut trebuie să fie luată decizia de a rămâne pe o perioadă anumită de timp în această țară și trebuie să dispuneți de o adresă permanentă în Marea Britanie.


În unele cazuri, de această alocație pot beneficia și părinții ai căror copii nu locuiesc în Marea Britanie. În acest caz este necesar să furnizați dovezi ai faptului că dvs sunteți responsabili de întreținerea financiară a copilului iar suma alocată pentru întreținerea copilului nu este mai mică decât valoarea alocației primite de la statul englez. Totodată, trebuie să demonstrați că persoana responsabilă de creșterea copilului dvs nu primește nici un suport pentru acest copil de la statul în care locuiește.


De exemplu: dacă copilul Dvs locuiește în România, unde statul român deja atribuie o alocație acestui copil, suma alocației plătite de statul engleza va fi echivalentă diferenței dintre alocația acordată de Marea Britanie și cea a statului român.


Ce se întâmplă dacă familia își mută traiul în altă țară?


Dacă toată familia sau doar copilul dvs își mută locul de trai în altă țară, trebuie neapărat să informați autoritățile despre acest lucru.


În cazul în care dvs sunteți cel care primiți alocația pentru copil și hotărâți să va mutați cu traiul în altă țară, în timp ce copilul rămâne în continuare să locuiască în Marea Britanie, sunteți obligați să anunțați organele competente despre mutarea Dvs. Persoana în grija cui rămâne copilul va aplica o nouă cerere pentru Alocația copilului și va beneficia de acum în colo de aceste plăți.


Totuși, dreptul de a primi în continuare alocația copilului nu se anulează dacă plecarea Dvs peste hotare nu durează mai mult de 12 luni sau dacă motivul plecării este decesul sau boala unui membru al familiei.


Dreptul de a primi alocația copilului nu se anulează nici în cazul în care copilul pleacă peste hotare: • pe o perioadă mai scurtă de 12 luni sau

 • pe o perioadă mai lungă de 12 luni, în scopul efectuării studiilor într-o instituție de învățământ de peste hotare, excursie turistică sau îngrijire medicală pe motiv de boală.


Care este procedura de aplicare pentru Alocația pentru Copil?


Alocația pentru copil se plătește lunar în contul Dvs bancar sau pe contul bancar al partenerului Dvs. Totuși, dacă creșteți copilul singur/ă sau Dvs sau partenerul Dvs beneficiați de ajutor social sau ajutor de șomaj, puteți solicita achitarea săptămânală a alocației. Suma primită o puteți verifica oricând pe extrasele bancare.


Share This Article
Social Sharing: Facebook Google Favourites
URL:
BBcode:
HTML:
Facebook Like:


Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Excelent! Excelent! 100% [1 Vot]
Foarte bine Foarte bine 0% [Nu există voturi]
Bine Bine 0% [Nu există voturi]
Mediu Mediu 0% [Nu există voturi]
Slab Slab 0% [Nu există voturi]
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
Curs Valutar
Horoscop
Meteo
15,251,237 vizite unice